Vandaag is het dan de dag van de Exosomen. We konden lekker uitslapen tot een uur of 8 en op ons gemakje douchen en ontbijten. Waar we daarna weer met de benenwagen naar Infusio konden vertrekken. We kwamen er rond 8.50 u. aan en we werden weer vriendelijk ontvangen (zoals altijd).

In de tijd dat ik mn Engels aan het bijspijkeren was, (was dus in gesprek met 2 engelse mensen) mocht Ilse meteen weer onder het laserbed zodat haar aderen beter te vinden waren. Die willen zich nog wel eens verstoppen als ze haar moeten prikken. Na 5 minuten zoeken met een verpleegster hadden we de aders toch gevonden. Je zult het niet geloven. Ze waren verstopt in haar arm. Haha (flauw)

Daarna mocht ze meteen beginnen aan haar infuus. Eenmaal bezig, kregen we een formulier wat we moesten tekenen. Daarin stonden de voorwaarden en eventuele risico’s waren van de nieuwe Exosomen techniek. Omdat de techniek nieuw is en nog bijna geen uitslagen zijn van studies die het uitgebreid onderzocht hebben kunden ze geen garantie geven maarja, waar kunnen ze dat tegenwoordig wel?

Ilse had er het volste vertrouwen in en tekende meteen. Terwijl ik nog een beetje met wat vragen zat. Maar gelukkig werd hier weer goed de tijd voor genomen, om het met ons te bespreken. Na het gesprek was ik toch een beetje gerust gesteld. Ik was/ben eerlijk gezegd een beetje bang dat ze helemaal terug gaat vallen. (Nu ging het eindelijk vooruit met Ilse dus wil ik dat graag zo houden). Maar goed we hebben niet veel te verliezen dus gas erop en vooruit!

Eerst werd een een kleine hoeveelheid ingespoten om te kijken of Ilse geen allergische reactie of iets dergelijks er van kreeg maar gelukkig was dat niet zo, dus werd kort daarna de rest van de Exosomen ingespoten via het infuus. (weer) een bijzonder moment!

Laten we hopen en duimen dat dit Ilse de boost geeft naar een flinke verbetering!

Nadat de Exosomen en de rest van het infuus in waren gewerkt mocht ze nog even naar de lymfemassage. Dit is een soort broek/pak die pompt op verschillende plekken op haar lichaam het pak op met lucht tot de ingestelde procenten en laat die daana weer langzaam af. Waardoor haar lymfe ”gemasseerd” worden.

Jullie vragen wel eens wie de broek aan heeft bij ons. Op dit moment was Ilse dat.

Na de massage mochten we weer richting het hotel en wou Ilse weer even de benen strekken. Dus heeft ze weer een heel stuk gelopen. Maar vandaag had ze niet zo veel energie als gister dus moest ze eerder stoppen. Op de weg terug zijn we weer even naar de supermarkt gegaan om daar zelf een salade te maken in de ”Salat bar”. Die hebben we lekker opgesmikkeld in de hotelkamer. En nu is Ilse weer even aan het uitrusten.

Vanavond kijken we weer even wat we eten maar ook hier komen we samen wel weer uit. Morgen nog een dagje en dan kunnen we weer vertrekken richting Nederland!

bedankt voor het volgen en tot morgen!

Morgen zal het waarschijnlijk wat later zijn omdat we eerst 348 km moeten rijden.

groeten,

Willem