Dag 2.
We werden morgens om 7 uur gewekt door de wekservice van Samsung. (De wekker op de telefoon). Even opgefrist in de douche en natuurlijk even naar de supermarkt voor verse broodjes en een yoghurtje voor Ilse.
Na een kort maar krachtig ontbijtje konden we om 8.10 u. vertrekken richting Infusio. En dit keer met de benenwagen. Het was nog frisjes maar ik kreeg het vlug genoeg warm. Een beetje zenuwachtig maar toch vol met goede moed weer terug naar Infusio..
Eenmaal aangekomen bij Infusio werden we liefdevol ontvangen en mochten we natuurlijk onze schoenen weer uitdoen en kregen we van die mooie slippertjes aan. We waren de eerste vandaag en mochten even plaats nemen in de sofa onder het genot van een bakkie koffie en een glas thee.
nadat we ons eigen hadden voorgesteld aan de rest van de patienten. Dit keer waren het 3 personen uit Engeland en 1 jongedame uit Nederland.
Na een goed gesprek met Nadine van Infusio waren wij en hun weer up to date met alle dingen waar Ilse (nog steeds) last van heeft. En wat er natuurlijk al een stuk beter gaat. Ze keek meteen mee wat ze erin konden betekenen in de aankomende dagen.
Vandaag kreeg ze 2 infusen, 1 voor energie en 1 voor de lever te ondersteunen. Allebei ter voorbereiding op de Exosomen .
Wat zijn Exosomen?
Exosomen zijn zogenaamde extracellulaire blaasjes, of kleine belletjes, vrijgemaakt uit cellen, vooral uit stamcellen. Ze fungeren als shuttles voor bepaalde genetische informatie en eiwitten naar andere cellen. Ze maken cel-naar-cel communicatie mogelijk, transporteren moleculen die belangrijke regulatoren zijn van intracellulaire informatie tussen nabije en verre cellen. Ze dragen informatie van plaats tot plaats met verschillende functies en doelen die cellen vertellen hoe en wanneer ze moeten reageren.
Onderzoek heeft een waardevol inzicht gegeven in de praktische functionaliteit van exosomes. Door de cellen van een ouder organisme bloot te stellen aan die van een jonger organisme, kunnen we zien dat exosomen van de jonge stamcellen verantwoordelijk zijn voor verjonging van de oudere cellen. Dit geneesmechanisme kan nu worden gebruikt in de regeneratieve geneeskunde.
Een degeneratieve ziekte komt van een continue verslechtering van cellen, die weefsels of organen aantast. Terwijl stamcellen meestal verantwoordelijk zijn voor de verjonging van de cellen, kunnen externe factoren de stamcellen in deze functie belemmeren. Ze kunnen mogelijk niet alle benodigde informatie leveren. Ondersteuning van hun functie met externe exosomes kan een groter positief effect hebben, door het verstrekken van nieuwe stukjes informatie ter ondersteuning van het genezingsproces.
Binnen het Infusio Concept kunnen exosomes helpen bij het reguleren van processen in het lichaam. Patiƫnten met de ziekte van Lyme, chronische ontstekingen, auto-immuunziekten en andere chronische degeneratieve ziekten kunnen baat hebben bij het opnemen van exosomen in hun behandelregime. Exosomen kunnen ook nuttig zijn als onderdeel van een anti-verouderingsbehandeling. Patiƫnten met degeneratieve gewrichtsaandoeningen hebben ook geprofiteerd van het gebruik van exosomen
Hoe Ilse erop gaat reageren weten we nog niet. Dat is bij ieder een verschillend. Het is weer iets nieuws. Maar er zijn zeker goede reacties op maar ook minder goede. Het is zeker niet zonder risico, maarja, wat hebben we te verliezen!?
We hebben ook nog altijd de 2e ACT (stamcel therapie) achter de hand. Maar deze konden we ten alle tijde nog doen. Op dit moment met de klachten die Ilse nog heeft raadde ze ons aan om de Exosomen te doen.
om 13.00 uur was de laatste infuus zak leeg en mochten we weer terug richting het hotel.
De heenweg gingen we in de rolstoel maar de terugweg wou Ilse toch even de benen strekken en 600 meter lopen. Ze bikkelt gewoon door waar we thuis gebleven waren.
We zijn nog even naar de supermarkt wezen neuzen en daarna een broodje wezen eten en een kopje koffie wezen drinken. Op dit moment is ze even aan het rusten en had ik mooie even tijd om weer wat te typen. En op te zoeken wat of waar we vandaag kunnen eten.
bedankt voor het volgen en tot morgen!!
Willem.